May 8, 2010

Przegrany zakład

Będąc przekonaną o rodzaju systemu operacyjnego iPhone'a założyłam się z moim mężem. Założyliśmy się, że jeśli przegram upiekę coś słodkiego, a jeśli wygram pójdziemy na spacer. Przegrałam. Szczęście w nieszczęściu - uwielbiam piec. Mój wybór padł na bananowo-kokosowe muffiny. Przepis pochodzi od Arabeski. Muffiny są łatwe i szybkie w przygotowaniu i są przepyszne!

Loser bet.
Being convinced of the type the iPhone's operating system I bet with my husband. We bet that if I lose I'll bake sth. sweet and if I win we'll go for a walk. I lost. Blessing in disguise - I love to bake. My choose the banana-coconut muffins. The recipe comes from Arabesque. Muffins are easy and quick to prepare and delicious!



Składniki (12 sztuk)
- 1 i 1/4 szkl. mąki
- 1/4 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 11 dag masła
- 2 dojrzałe banany
- 1/2 łyżeczki wanilii
- 2/3 szkl. cukru
- 1 jajko
- 1/2 szkl. wiórków kokosowych (przygotować też wiórki do posypania muffinek)

W jednej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. W drugiej wymieszaj resztę składników. Połącz zawartość obu misek i lekko wymieszaj. Nałóż ciast do foremek i posyp po wierzchu wiórkami kokosowymi (nie zrobiłam tego, bo miałam w domu akurat 1/2 szkl. wiórków i ani wiórka więcej). Piec ok. 25 minut w temperaturze 180-200ºC.


Ingredients (12 pieces)
- 1 and 1/4 glass of flour
- 1/4 teaspoon of salt
- 1 teaspoon baking powder
- 11 g of butter
- 2 ripe bananas
- 1/2 teaspoon of vanilla
- 2/3 glass of sugar
- 1 egg
- 1/2 glass of desiccated coconut (prepare also coconut for sprinkling muffins)

In the first bowl mix flour, baking powder and salt. In the second mix the rest of ingredients. Combine contents of both bowls and mix gently. Place the dough into the molds and sprinkle the top with grated coconut (I didn't do this, because I had just a 1/2 glass of coconut at home and no more). Bake about 25 minutes at 180-200ºC.

No comments:

Post a Comment

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...